Franta ofera subventii de pana la 7.000 de euro cumparatorilor de masini electrice.

Guvernul socialist al Frantei a prezentat noul plan gandit sa redreseze industria auto, printre masuri numarandu-se cresterea subventiilor pana la 7.000 de euro pentru cumparatorii de masini electrice si pana la 4.000 de euro pentru cei care-si iau hibride. Opozitia, dar si specialistii din sector spun insa ca planul nu rezolva exact problemele...

Guvernul socialist al Frantei a prezentat noul plan gandit sa redreseze industria auto, printre masuri numarandu-se cresterea subventiilor pana la 7.000 de euro pentru cumparatorii de masini electrice si pana la 4.000 de euro pentru cei care-si iau hibride. Opozitia, dar si specialistii din sector spun insa ca planul nu rezolva exact problemele cheie, si anume capacitatea in exces si costurile enorme cu forta de munca.

Arnaud Montebourg, ministrul francez al industriei, spune ca planul va duce la o renastere a industriei auto franceze si ii construieste un viitor. Sunt prevazute fonduri pentru stimularea furnizorilor de componente si pentru dezvoltarea unei infrastructuri de statii de incarcare, ideea principala a planului fiind sustinerea productiei de masini ecologice si de componente pentru ele.

Un buget de 490 milioane euro este dedicat subventiilor pentru cumparatorii de masini electrice si hibride, acestia urmand sa primeasca o subventie de 7.000 de euro la cumpararea unei masini electrice si la 4.000 de euro la cumpararea unui hibrid, primele acordate crescand cu 2.000 de euro prin acest program.

Ministrul Montebourg conditioneaza insa noile masuri de pastrarea actualelor situri de productie din Franta, iar acest lucru nu va fi usor de realizat. Opozitia, dar si specialisti din industrie, critica acest plan pe motiv ca ar fi derizoriu si nu ar rezolva exact cele mai grave probleme ale industriei auto: capacitatea de productie in exces si costurile foarte mari cu forta de munca.

“Este ca si cum ai incerca sa stingi un incendiu cu un simplu pahar de apa”, spune un expert german, citat de AFP.

Pentru industria franceza lucrurile nu arata bine: in 2005 se produceau in Hexagon 3,5 milioane vehicule, iar anul trecut s-a ajuns la doua milioane. Numarul de angajati din sector a scazut cu 30% in ultimul deceniu, pana l;a 800.000.

Ministrul Montebourg a criticat si acordul de liber schimb UE-Coreea de Sud, el spunand ca vorbim de concurenta neloiala si in acest caz trebuie supravegheata lucrurile mai bine si trebuie impuse restrictii, la fel cum s-a intamplat cu otelul american si rusesc.


Citeste articolul complet pe 0-100.ro

Citit 2111 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top