Scade numărul turiştilor din Franţa

Coasta de Azur ramane în top

Sezonul turistic din Franţa a început prost. Luna iulie, prima din cele două câte numără vacanţa de vară, s-a încheiat cu un gust amar pentru profesioniştii sectorului. Numărul de turişti din staţiunile balneare a înregistrat o scădere de zece procente. În scădere este şi numărul turiştilor care închiriază apartamente în Paris sau alte oraşe turistice ale Franţei.

Cum se explică acest cifre proaste? Sezonul 2012 se anunţă deja drept unul compromis, mai ales comparativ cu excelentul an 2011. Criza economică dar şi condiţiile meteo extrem de proaste de luna trecută, explică bilanţul negativ al acestei prime jumătăţi de sezon. Un sezon ce s-ar putea încheia mai rău decât cel din anii 2008-2009, adică în momentul cel mai grav al crizei economice mondiale. Cifrele proaste, confirmate nu numai de responsabilii sectorului ci chiar de noul ministru de resort din Franţa Sylvia Pinel, trebuie totuşi puţin nuanţate.

Astfel, ca de obicei în zile grele, formulele de vacanţă cele mai ieftine afişează cifre mai degrabă pozitive. În timp ce închirierile de apartamente sau de locuri de camping au scăzut în iulie, satele de vacanţă au înregistrat creşteri. În vestul Franţei, litoralul Bretaniei se plânge că a fost mai puţin vizitat. În sudul ţării însă unde temperatura e mai dulce şi apa mai caldă situaţia este aproape similară.

Doar Coasta de Azur se poate lăuda cu cifre satisfăcătoare, aeroportul din Nisa bătând chiar un record de frecventare pe 15 iulie când au trecut prin aerogară aproape 50 de mii de turişti. Cine poate iarăşi răsufla oarecum uşurat, este litoralul nordic al Franţei, nu din cauza vremii bune însă ci mai degrabă graţie Jocurilor Olimpice de la Londra aflate la doar câţiva kilometri peste Canalul Mânecii.

De un "efect olimpic" ar fi beneficiat şi Parisul, cel puţin aşa afirmă profesioniştii sectorului hotelier din capitală, care anunţă o rată de ocupare a hotelurilor ce depăşeşte 92 la sută. În acest contingent de turişti se regăsesc fireşte mulţi londonezi care au preferat să fugă de înghesuiala de acasă.

Previziunile pentru luna august sunt prudente ţinând cont de situaţia economică, vremea se anunţă ceva mai prietenoasă. Potrivit unei tendinţe observate deja de câţiva ani încoace, în partea a doua lunii august se va înregistra cel mai mare aflux  de turişti, pentru că de la 15 august şi tarifele se modifică.

În plus, un sfert dintre rezervări se fac în săptămâna care precede plecarea. "Nemaiîntâlnit până acum" exclamă profesioniştii. O consecinţă directă a acestei strategii este că francezii - dar nu numai ei - aleg tot mai des nu destinaţia ci preţul vacanţei.

Citeste tot articolul:  http://www.rfi.ro/articol/stiri/societate/scade-numarul-turistilor-franta

Citit 4157 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top