Franta, in recesiune si in trimestrul trei

Potrivit estimarilor Bancii Nationale a Frantei, produsul intern brut va avea o scadere de 0,1 la suta, in trimestrul trei, comparativ cu al doilea, relateaza Le Figaro.In schimb, Institutul national de statistica pare mai optimist, anuntand o estimare de crestere usoara pentru finalul verii, de 0,1 la suta.

Economia franceza se va contracta si in al treilea trimestru, situatia atat din industrie, cat si din servicii, fiind negativa.

Potrivit estimarilor Bancii Nationale a Frantei, produsul intern brut va avea o scadere de 0,1 la suta, in trimestrul trei, comparativ cu al doilea, relateaza Le Figaro.

In schimb, Institutul national de statistica pare mai optimist, anuntand o estimare de crestere usoara pentru finalul verii, de 0,1 la suta.

La randul sau, guvernul francez a revizuit in scadere estimarea de crestere economica din acest an de la 0,4 la suta la 0,3%, pentru 2012, si de la 1,7% la 1,2%, anul viitor.

In privinta industriei, sectorul auto si cel textil afecteaza negativ cresterea, potrivit bancii centrale franceze. Capacitatile de productie nu sunt utilizate decat la nivel 76,9 la suta, iar comenzile au scazut ingrijorator, companiile incepand sa adune stocuri.

Citeste tot articolul:  http://www.ziare.com/economie/recesiune/franta-in-recesiune-si-in-trimestrul-trei-1183192

Citit 2040 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top