Franta a evitat recesiunea: Crestere economica zero, in trimestrul 2

Economia franceza, a doua mare economie din zona euro, a inregistrat o crestere zero in trimestrul al doilea al acestui an comparativ cu trimestrul precedent, potrivit unei prime estimari publicata marti de Institutul francez de statistica (Insee). Este al treilea trimestru consecutiv in care Produsul Intern Brut al...

 

Este al treilea trimestru consecutiv in care Produsul Intern Brut al Frantei inregistreaza o crestere zero. Cu toate acestea rezultatele preliminare publicate de Insee sunt mai bune decat se asteptau analistii.

Atat Banca centrala a Frantei cat si mai multi economisti se asteptau ca economia franceza sa inregistreze o contractie de 0,1% in al doilea trimestru al acestui an, transmite Agerpres.

Potrivit Insee, in trimestrul al doilea, cheltuielile de consum au scazut semnificativ (minus 0,2% dupa o crestere de 0,2% in primul trimestru), in timp ce investitiile si-au revenit cu o crestere de 0,6% dupa o contractie de 0,8% in primele trei luni.

De asemenea importurile au inregistrat o crestere accelerata (1,8% dupa un avans de 0,6% in primul trimestru), in conditiile in care exporturile au inregistrat doar o crestere modesta de 0,2% dupa 0,1% in primul trimestru.

Citeste tot articolul:  http://www.dailybusiness.ro/stiri-finante-banci/franta-a-evitat-recesiunea-crestere-economica-zero-in-trimestrul-2-79591

Citit 2228 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top