Gherilă urbană la Amiens

Gherilă urbană la Amiens

Franţa se confruntă din nou cu scene de gherilă urbană. Cartierele din nordul oraşului francez Amiens au fost scena unor confruntări violente în cursul nopţii de luni spre marţi. O sută de tineri s-au încăierat cu forţele de ordine, iar 16 poliţişti au fost răniţi. Potrivit unui poliţist, tinerii au tras cu gloanţe reale spre forţele de ordine.

Au fost înregistrate şi pagube materiale, inclusiv maşini incendiate, relatează Le Point. Imaginile seamănă cu ce se petrecea în suburbiile Parisului în 2005, când ministrul de Interne de atunci, Nicolas Sarkozy, a intervenit în forţă. Actualul ministru de Interne socialist, Manuel Valls se va duce marţi la Amiens, pentru a evalua situaţia.

Potrivit Poliţiei din Somme, circa o sută de tineri adunaţi în cartierul Amiens Nord au început luni seară să hărţuiască forţele de ordine venite să securizeze cartierul, după tensiunile de duminică seară.

Mai mulţi locuitori ai cartierului se încăieraseră cu Poliţia duminică seară, din cauza unui control rutier. Oamenii legii opriseră un şofer care avea un comportament periculos la volan. O intervenţie considerată excesivă de câţiva locuitori.

Marţi noapte, poliţiştii au fost răniţi cu pietre şi focuri de artificii. Ei au ripostat cu gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc, fără a răni pe nimeni. De asemenea, Poliţia nu a făcut nici o arestare.

Cartierul Amiens Nord este adesea scena unor incidente violente, dar niciodată de o asemenea gravitate, au mai precizat autorităţile din regiune. Trei clădiri publice au fost distruse în bună parte. Printre acestea, o grădiniţă incendiată şi un centru sportiv vandalizat.

Marţi de dimineaţă, serviciile municipale încă adunau resturile de pubele şi carcasele de maşini incendiate de pe străzi. Traficul autobuzelor a fost perturbat.

Citeste tot articolul:  http://www.rfi.ro/articol/stiri/social/gherila-urbana-amiens

Citit 4055 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top