François Hollande, o sută de zile la Palatul Elysée

François Hollande, o sută de zile la Palatul Elysée

Socialistul francez François Hollande a ajuns acum o sută de zile în fruntea Franţei. O ocazie de a face bilanţul acestor prime trei luni de mandat prezidenţial.

Potrivit unui sondaj publicat de ziarul, conservator e adevărat, Le Figaro, 54% dintre francezi nu sunt satisfăcuţi de acţiunea lui François Hollande de când a ajuns la Palatul Elysée. Totuşi, 57 de procente recunosc că preşedintele socialist îşi ţine promisiunile de campanie.

Cât despre soluţii de viitor la criza din zona euro, doar patru francezi din zece îl cred capabil pe Hollande să le găsească. Scepticismul francezilor e şi mai mare când vine vorba despre stabilizarea finanţelor publice sau combaterea şomajului şi a imigraţiei clandestine.

Chiar dacă şi-a respectat aşadar mai toate promisiunile electorale, preşedintele ales acum trei luni mai are eforturi de făcut pentru a rămâne popular. Dosarele care-l aşteaptă pe birou începând cu lunea viitoare, când se întoarce din vacanţă sunt "grele". Blocarea preţurilor la carburanţi, taxarea cu 75% a marilor venituri, ratificarea tratatului european de stabilitate bugetară, ca să nu mai vorbim de conturul bugetului Franţei pe 2013, discuţiile se anunţă aprinse în Parlament, atât cu Opoziţia de dreapta, cât şi cu unii dintre partenerii de guvernare ai socialiştilor.

Nu în ultimul rând, dosarul sirian îi subminează acţiunea externă a lui Hollande, un preşedinte acuzat de foştii guvernanţi conservatori de laxism în faţa dictatorului de la Damasc, dar şi vizavi de Rusia, unul dintre puţinii avocaţi ai sirianului pe plan internaţional.

Citeste tot articolul:  http://www.rfi.ro/articol/stiri/politica/francois-hollande-o-suta-zile-palatul-elysee

Citit 4103 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top