Franţa reduce temporar accizele la carburanţi, pentru a combate creşterea preţurilor

Guvernul francez a decis reducerea "modestă şi temporară" a accizelor aplicate carburanţilor, pentru a combate creşterea preţurilor în benzinării, o soluţie costisitoare pentru stat dar mai simplă decât îngheţarea preţurilor, promisă iniţial Citește mai departe...

Premierul Jean-Marc Ayrault a prezentat miercuri principalele prevederi ale unui plan promis de guvern de mai multe săptămâni pentru combaterea revenirii preţurilor carburanţilor la nivelurile record atinse în martie-aprilie, înainte de alegerile prezidenţiale.

"Accizele aplicate de stat carburanţilor vor fi reduse modest şi provizoriu", în aşteptarea unui mecanism de reglare a preţurilor produselor energetice, a anunţat Ayrault.

Ayrault a precizat, fără să ofere detalii, că reducerea va fi aplicată numai părţii din accize care revine statului, cealaltă parte revenind departamentelor şi regiunilor.

Premierul a respins astfel îngheţarea preţurilor carburanţilor, promisiune din campania electorală a lui Hollande considerată demagogică de către partidele de dreapta, care a fost amânată după alegeri din cauza scăderii temporare a preţului petrolului.

Odată cu revenirea la creştere a cotaţiilor petrolului, ministrul Energiei, Pierre Moscovici, a indicat săptămâna trecută că sunt analizate toate opţiunile avute la dispoziţie pentru oprirea acestui fenomen care afectează puterea de cumpărare a francezilor.

Reducerea accizelor riscă să coste scump statul francez, într-o perioadă în care s-a angajat într-un efort fără precedent de reducere a deficitului bugetar.

Şi Italia se confruntă cu creşterea preţului benzinei, care a depăşit în unele regiuni 2 euro pe litru, în timp ce cel al motorinei este de peste 1,84 euro litrul, în sudul ţării.

Citeste mai mult pe: http://www.realitatea.net/franta-reduce-temporar-accizele-la-carburanti-pentru-a-combate-cresterea-preturilor_993107.html#ixzz24jdkx934

Citit 3654 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top