Franţa îi aminteşte Greciei că încrederea se câştigă, nu se acordă

Franţa îi aminteşte Greciei că încrederea se câştigă, nu se acordă

Preşedintele francez François Hollande a subliniat sâmbătă că Grecia încă trebuie să îşi "demonstreze" "credibilitatea" în privinţa angajamentelor de redresare bugetară, pe care premierul grec Antonis Samaras a promis că le va respecta, relatează AFP, citată de Mediafax. Cu o zi înainte, la Berlin, premierul grec a cerut o amânare suplimentară de doi ani, până în 2016, pentru redresarea conturilor ţării.

Grecia "încă trebuie să demonstreze credibilitatea programului său şi voinţa liderilor săi de a merge până la capăt", a adăugat Hollande.

"Unii continuă să speculeze împotriva Greciei, spunând că nu va reuşi, că nu va putea să rămână în zone euro", s-a plâns Samaras. "Iar eu am venit aici pentru a spune că Grecia va reuşi, va rămâne în zona euro şi va putea juca un rol important în cadrul Uniunii Europene (UE)", a continuat el.

"Vom arăta că Europa este capabilă să îşi depăşească dificultăţile şi problemele (...), iar în acest sens avem nevoie de eforturi de schimbare, dar şi de o reluare a creşterii economice", a adăugat premierul grec.

"Eu cred, de asemenea, că ne vom putea realiza obiectivele şi angajamentele, reduce deficitele, datoria, îndeplini schimbările structurale declanşate (privind) privatizările şi justiţia", mai ales cele de natură "fiscală", a subliniat Samaras.

Vineri, la Berlin, premierul grec a cerut o amânare suplimentară de doi ani, până în 2016, pentru redresarea conturilor ţării. "Nu cerem mai mulţi bani, ci timp să ne tragem sufletul", a pledat el vineri la Berlin într-o conferinţă comună cu cancelarul german Angela Merkel.

Citeste tot articolul:  http://www.rfi.ro/articol/stiri/economie/franta-ii-aminteste-greciei-increderea-se-castiga-nu-se-acorda

Citit 3928 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top