Franta are aproape trei milioane de someri

Numarul somerilor francezi a crescut pentru a 15-a luna consecutiv, ajungand la aproape trei milioane in luna iulie, numar ce va fi atins pentru luna august, potrivit unor date publicate luni.


Numarul celor fara loc de munca din Franta a inregistrat cea mai accentuata crestere in ultimii trei ani, ajungand la 2,99 milioane, in luna iulie, a transmis ministrul Muncii, lunii, potrivit France 24.

Fata de luna anterioara, sunt cu 41.300 mai multi oameni care isi cauta un loc de munca, urmand atinga limita de trei milioane cand vor fi date publicitatii cifrele pentru luna august.

Daca sunt inclusi insa si cei care muncesc intr-un program redus, numarul total ajunge la 4,45 de milioane de oameni care cauta un loc de munca cu norma intreaga, in crestere cu 58.300 de persoane.

La putin timp dupa ce cifrele au fost facute publice, prim-ministrul francez Jean Marc Ayrault a spus ca "urcatul inapoi pe deal va fi dificil, insa ducem o lupta in fiecare zi".

Ayrault a avertizat ca Guvernul ar putea sa reduca prognoza de crestere de 1,2 la suta a Frantei pentru 2013, considerata "putin" prea optimista de catre economisti.

Pe 22 august, Guvernul francez a decis sa "slabeasca constrangerile" asupra accesului rromilor romani si bulgari la locuri de munca, "suprimand taxa" datorata de angajatori si "largind" domeniul meseriilor la care acestia pot avea acces.

Decizia, adoptata in cadrul unei reuniuni ministeriale, vizeaza o "facilitare a insertiei prin intermediul muncii, extinzand si slabind constrangerile impuse in prezent populatiilor rrome care doresc sa munceasca", iar la sfarsitul lui 2013 se vor ridica si rescrictiile impuse pe piata muncii franceze pentru toti ceilalti cetateni romani si bulgari.

 

Citeste tot articolul:  http://www.ziare.com/locuri-de-munca/piata-muncii/franta-are-aproape-trei-milioane-de-someri-1186838

Citit 2143 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top