Franţa a luat măsuri pentru scăderea imediată a preţurilor carburanţilor

Preţurile carburanţilor din Franţa vor scădea cu până la 6 eurocenţi pe litru, din care 3 cenţi vor fi suportaţi de stat, iar restul de către benzinării, a anunţat marţi ministrul Economiei şi Finanţelor, Pierre Moscovici, transmite AFP, potrivit Mediafax. 

Măsura, care prevede reducerea temporară a accizelor carburanţilor, va fi aplicată timp de trei luni, înainte de intrarea în vigoare a unui mecanism permanent menit să limiteze creşterea preţurilor, a explicat Moscovici.

"Această decizie va fi aplicată în termen de 24 de ore, astfel că preţurile vor scădea imediat", a adăugat ministrul, explicând că efortul bugetar va fi de circa 300 de milioane de euro.

Guvernul francez a optat pentru o "reducere modestă şi provizorie" a accizelor carburanţilor pentru a lupta cu creşterea preţurilor la pompe, o soluţie costisitoare pentru stat dar mai simplă decât îngheţarea preţurilor, propusă iniţial de preşedintele Francois Hollande în campania sa electorală.

Această promisiune, considerată populistă de către reprezentanţii dreptei, a fost pusă între paranteze după alegeri din cauza scăderii temporare a cotaţiei petrolului.

În urma revenirii la creştere a cotaţiei petrolului, ministrul Economiei a declarat săptămâna trecută că analizează toate opţiunile aflate la dispoziţie pentru a contracara majorarea preţurilor carburanţilor, care afectează puterea de cumpărare a francezilor.

Citeste mai mult pe: http://www.realitatea.net/franta-a-luat-masuri-pentru-scaderea-imediata-a-preturilor-carburantilor_996965.html#ixzz24vxw6zKa

Citit 3624 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top