Guvernul a convins companiile petroliere sa reduca, pentru trei luni, preturile carburantilor

Preturile carburantilor in Franta vor scadea cu " aproximativ 6 eurocenti" pe litru, sarcina fiind suportata in mod egal de stat si companii, a anuntat marti ministrul Economiei si Finantelor, Pierre Moscovici, citat de AFP....

Preturile carburantilor in Franta vor scadea cu " aproximativ 6 eurocenti" pe litru, sarcina fiind suportata in mod egal de stat si companii, a anuntat marti ministrul Economiei si Finantelor, Pierre Moscovici, citat de AFP.

Fiecare parte va suporta 3 centi.

Aceasta masura "va fi implementata pentru trei luni",  inainte de a "aplica un mecanism mai durabil", a explicat ministrul in cadrul unei intalniri cu reprezentantii industriei.

"Aceasta decizie se va aplica in termen de 24 de ore si, prin urmare, preturile la pompa vor scadea", a adaugat ministrul, precizand ca acest lucru ar reprezenta pentru stat un efort financiar de aproximativ 300 milioane de euro.

Guvernul francez a optat pentru o reducere "modesta" si "provizorie" a taxelor asupra carburantilor in intentia de a lupta impotriva unei cresteri a preturilor la pompa, o solutie costisitoare pentru stat, insa mai simpla fata propunerea initiala de blocare a pretului, sustinuta de Francois Hollande.

Aceasta propunere de campanie a candidatului socialist Hollande, considerata demagogica de catre cei de dreapta, a fost pusa intre paranteze dupa alegerea acestuia din cauza unui reflux temporar al pretului petrolului.

Guvernul a obtinut din partea companiilor din sector un semn de bunavointa pentru a lupta contra majorarii preturilor carburantilor, dupa ce acesta s-a angajat sa diminueze cu cativa centi taxele pe benzina si motorina.

Va fi sarcina "fiecarui operator sa anunte cat de departe poate merge", a spus marti presedintele Uniunii franceze a industriei petroliere, Jean-Louis Schilansky, confirmand ca diminuarea preturilor se va face "imediat".

O scadere foarte puternica a taxelor risca sa fie foarte costisitoare pentru statul francez, reducand veniturile fiscale intr-un moment in care acesta din urma este angajat intr-un efort fara precedent de reducere a deficitelor.

Citeste tot articolul:  http://economie.hotnews.ro/stiri-energie-13112113-franta-guvernul-convins-companiile-petroliere-reduca-pentru-trei-luni-preturile-carburantilor.htm

Citit 1928 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top