Preţul la carburanţi, negociat intens

Preţul la carburanţi, negociat intens

Guvernul de la Paris se află în plină negociere a preţului de carburanţi. După ce s-au întâlnit luni cu asociaţiile de consumatori, miniştrii economiei şi consumului, Pierre Moscovici respectiv Benoit Hamon, se văd astăzi cu reprezentanţii firmelor petroliere şi cu cei ai distribuitorilor.

Blocarea şi chiar diminuarea preţului la carburanţi era una din promisiunile electorale ale candidatului François Hollande. Odată ajuns la Elysée, noul şef de stat şi-a dat răgazul necesar ca să lanseze delicatele negocieri. Ele au debutat luni cu principalele organizaţii de apărare a consumatorilor şi continuă azi cu profesionistii. Incă de aseară, premierul francez Jean-Marc Ayrault a estimat însă că preţul la benzină va scădea între 2 şi 4 centime la litru.

Ştiind că recordurile de preţuri se bat practic zilnic - lunii litrul de motorină a ajuns la 1,46 euro şi cel de benzină fără plumb la 1,67 euro - scăderea poate părea mai mult decât simbolică, de unde şi satisfacţia măsurată a asociaţilor de consumatori. Mulţi estimează că doar o scădere de cel puţin zece centime ar avea un impact real asupra puterii de cumpărare. Reuniunea de azi cu producătorii de petrol si cu distribuitorii - în particular supermarketurile - se anunţă şi mai animată având în vedere disesnsiunile apărute în sânul acestor grupuri. Firma Total s-a declarat dipsusă să însoţească efortul guvernului, două mari grupuri de magazine au promis si ele că vor vinde carburantii fără să caute să facă marje timp de o lună. Alte 4 mari lanturi de supermarketuri printre care Cora si Carrefour au estimat însă că măsurile preconizate sunt "premature" şi refuză să facă eforturi suplimentare pentru a diminua preţurile.

Citeste tot articolul:  http://www.rfi.ro/articol/stiri/economie/pretul-carburanti-negociat-intens

Citit 3593 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top