MAE confirma decesul unui cetatean roman in accidentul din Franta

Ministerul Afacerilor Externe confirmă decesul unui cetăţean român în accidentul din Franţa, fără a preciza vârsta acestuia, la care se adaugă patru răniţi grav, 27 de răniţi cu diverse forme de traumatisme care nu pun viaţa în pericol şi opt persoane cu traumatisme uşoare.

"Conform datelor transmise de autorităţile franceze este vorba despre patru răniţi grav, 27 de persoane cu diverse forme de traumatisme, care nu pun viaţa în pericol, opt persoane cu traumatisme uşoare şi un decedat. Autorităţile franceze au intervenit prompt cu toate mijloacele necesare, în momentul de faţă toate victimele au fost evacuate şi se află sub îngrijire medicală de specialitate", precizează un comunicat al MAE remis agenţiei MEDIAFAX.

Ambasada României la Paris va acorda sprijin pentru repatrierea persoanelor afectate de accident.

La faţa locului s-au deplasat şi sunt prezenţi atât consulul general al României la Marsilia, cât şi consulul onorific al României la Nisa.

Atât Ambasada României la Paris, cât şi Consulatul General al României la Marsilia menţin legătura permanent cu autorităţile franceze implicate.

Pentru a veni în sprijinul familiilor victimelor accidentului rutier din Franţa, Ministerul Afacerilor Externe a activat Unitatea de Alertă din cadrul Centrului Consular de Crize, existent în MAE, şi a pus la dispoziţia familiilor cetăţenilor români implicaţi în accident două linii telefonice dedicate - 0730.717.970 şi 021.431.15.98.

Potrivit MAE, accidentul rutier a avut loc în jurul orei locale 09.30, pe autostrada A8, în dreptul localităţii Vidauban (lângă Marsilia), fiind implicat un autocar transportând 40 de cetăţeni români, care se deplasa din direcţia Madrid către România.


Din datele preliminare cauza probabilă a accidentului ar fi explozia unui pneu, autocarul răsturnându-se şi intrând pe contrasens, mai precizează comunicatul MAE.

Premierul Victor Ponta a convocat, duminică după-amiază, la Guvern, o celulă de criză formată din miniştrii Internelor, Afacerilor Externe, Sănătăţii şi secretarul de stat Raed Arafat, urmare a accidentului din Franţa în care a fost implicat un autocar în care se aflau cetăţeni români.


"Având în vedere gravul accident de circulaţie înregistrat în această dimineaţă în Franţa, în care au fost implicaţi mai mulţi cetăţeni români, primul-ministru Victor Ponta a cerut autorităţilor centrale şi locale să se mobilizeze de urgenţă şi să se implice în rezolvarea acestei situaţii de criză, pentru a veni atât în sprijinul victimelor dar şi în sprijinul familiilor acestora", se arată într-un comunicat al Guvernului, remis agenţiei MEDIAFAX.

Conform sursei citate, la ora 17.00 primul ministru Victor Ponta a convocat la Guvern "o celulă de criză" formată din ministrul de Interne, Mircea Duşa, ministrul de Externe, Titus Corlăţean, ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, şi secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Raed Arafat.

La finalul întâlnirii vor avea loc declaraţii de presă, informează Guvernul.

Autocarul care transporta cetăţeni români implicat în accidentul din Franţa aparţinea unei firme din Bistriţa şi fusese închiriat unei firme din Suceava, deplasându-se din direcţia Madrid spre România, a informat duminică Ministerul român de Externe, la solicitarea MEDIAFAX.

Un bebeluş a murit după răsturnarea autocarului cu pasageri români în sud-estul Franţei, alte 30 de persoane fiind în stare gravă, dintre care trei în stare critică, a relatat ziarul local Var Matin, în ediţia online.

"Suntem în contact cu autorităţile franceze, ştim că s-a montat la locul accidentului un spital de campanie, au fost implicaţi 100 de pompieri, patru elicoptere. E o mobilizare extraordinară, al ajutorului medical şi logistic, autorităţile franceze sunt foarte eficiente din acest punct de vedere", a declarat pentru MEDIAFAX, Ioan Morar, consulul general al României la Marsilia.

El a adăugat că printre pasagerii autovehiculului se aflau şi copii.

Citeste tot articolul:  http://www.zf.ro/zf-24/mae-confirma-decesul-unui-cetatean-roman-in-accidentul-din-franta-10011289

Citit 2267 ori

Lasă un comentariu

Recomandate
Facebook
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top