Carrefour, pierderi mai mici in primul semestru - Afla din ce tari ar putea iesi

Lantul de hypermarketuri Carrefour a anuntat ca va taia 600 de joburi administrative in Franta, in urmatorii 3 ani, ca parte a planului de restructurare a companiei.

Directorul Georges Plassat a precizat ca nu vor avea loc disponibilizari si ca toate plecarile vor fi voluntare, potrivit Business Week.

Acest anunt vine in contextul in care al doilea cel mai mare retailer din lume a inregistrat o crestere usoara in primul semestru a vanzarilor, la 38,8 miliarde euro, si a raportat o pierdere de 31 milioane de euro, mai redusa fata de rezultatul negativ de 249 milioane de euro, din aceeasi perioada a anului trecut.

Cresterea de 0,9% a vanzarilor, de la 38,4 miliarde euro in prima jumatate a anului trecut, a fost determinata de operatiunile de pe pietele emergente din America Latina si Asia.

Georges Plassat a mai spus ca isi va consolida afacerile in anumite piete, precum Brazilia si China. In schimb, el are sub supraveghere atenta afacerile din Polonia, Turcia si Indonezia, de unde retailerul francez ar putea iesi, in viitorul apropiat.

Saptamana trecuta, Carrefour a anuntat ca va pleca din Singapore pana la sfarsitul anului, dupa ce a semnat o intelegere conform careia va vinde divizia din Grecia unui partener local.

CEO-ul grupului francez nu a dat niciun detaliu despre situatia din Romania, unde, joi, a fost inaugurat cel de-al 58-lea supermarket, la Focsani. Anul trecut, Carrefour a avut, in tara noastra, afaceri de peste un miliard de euro.

Citeste tot articolul:  http://www.ziare.com/carrefour/preturi/carrefour-pierderi-mai-mici-in-primul-semestru-afla-din-ce-tari-ar-putea-iesi-1187352

Citit 2196 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top