Este Franta cea mai sigura tara pentru investitii?

Apropierea de Germania si o anumita stabilitate economica i-ar putea atrage pe investitori sa aleaga Franta ca cea mai sigura tara pentru investitii.

Indiferent care sunt pasii pe care tarile europene ii urmeaza, fie ca sunt individuali sau urmati de intreaga comunitate europeana, diferentele intre economiile tarilor din nord fata de cele din sud continua sa fie din ce in ce mai mari, in ciuda eforturilor liderilor europeni.

"Investitorii traseaza o linie imaginara intre Alpi si Pirinei", a declarat analistul Richard McGuire citat de CNBC.

Avand costurile de creditare pe 10 ani in jurul valorii de 7 procente, Spania ar putea fi fortata sa iasa de pe piata de capital. Franta, de cealalta parte, pare a fi una dintre cele mai sigure piete de investitii, datoriile sale fiind cu 500 de puncte mai mici.

Exista mai multe motive pentru aceste tratament inegal pe pietele de obligatiuni: economia Frantei este ceva mai puternica, legaturile politice istorice cu Germania si recentele miscari facute de Banca Central Europeana.

Cu toate acestea, exista suficiente motive de ingrijorare a investitorilor si atunci cand vorbim de o economie ca Franta.

Desi tara face parte dintr-un "duo" invincibil alaturi de Germania, care intareste increderea investitorilor, Franta ar putea fi afectata de un context economic nefavorabil.

Legaturile financiare cu Spania sau Italia, deficitul bugetar la cote ridicate sau o piata a fortei de munca prea putin flexibila sunt doar cateva dintre motivele pentru care Franta ar putea iesi din gratiile investitorilor.

In timp ce Hollande a reusit sa mentina obiectivul din acest an a deficitului bugetar de 4,5 la suta din productia economica prin cresterea impozitelor platite de bogati, el nu a reusit sa respecte reformele structurale solicitate in noiembrie.

In timp ce majoritatea tarilor din zona euro cresc varsta de pensionare, Hollande a scazut-o. Dar pentru asta el trebuie sa gasesca 33 miliarde de euro in bugetul pentru anul viitor, bani care nu sunt disponibili in prezent.

"Franta nu se descurca foarte bine cu deficitul bugetar sau cu reformele structurale, insa daca vrei sa cumperi obligatiuni, Germania nu vinde si atunci, alegi cel mai mic rau dintre cele doua si cumperi din Franta", a declarat David Schnautz, analist financiar.

Sursa: http://www.business24.ro/international/franta/este-franta-cea-mai-sigura-tara-pentru-investitii-1516355

Citit 2671 ori

Lasă un comentariu

Recomandate
Facebook
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top