Taxa pentru bogati din Franta ar putea fi redusa

Guvernul socialist al presedintelui francez Francois Hollande ar putea reduce controversata taxa de 75% pentru bogati, in urma presiunilor exercitate de oamenii de afaceri francezi.

Taxa ar putea fi redusa la 67%, iar persoanele care nu obtin venituri din salarii, precum si cuplurile care realizeaza impreuna venituri sub 2 milioane de euro ar putea fi scutite de plata acesteia, potrivit unor speculatii neconfirmate oficial, scrie Financial Times.

Autoritatile au admis ca sunt discutate "o multime de scenarii" la palatul Elysee si in cadrul Ministerului de Finante cu privire la modul in care va fi aplicata taxa la inceputul anului viitor. O decizie va fi luata in urmatoarele doua saptamani, inainte de stabilirea bugetului pe 2013.

Totusi, guvernul este hotarat sa gaseasca un mod pentru a mentine nivelul de 75% al taxei, avand in vedere faptul ca impunerera acesteia pentru veniturile mai mari de 1 milion de euro pe an a fost una dintre cele mai importante masuri vehiculate de Francois Hollande in cadrul campaniei prezidentiale din mai, in urma careia l-a invins pe predescesorul sau de centru-dreapta Nicolas Sarkozy.

Reprezentantii mediului de afaceri din Franta au facut presiuni asupra presedintelui pentru a limita taxa, temandu-se de fuga persoanelor cu venituri ridicate si de retragerea investitorilor.

Ministrul francez de Finante, Pierre Moscovici, a asigurat ca taxa de 75% va fi implementata "intr-un mod inteligent", pentru a evita exodul bogatilor francezi.

Citeste tot articolul:  http://www.ziare.com/impozit/impozit-venit/taxa-pentru-bogati-din-franta-ar-putea-fi-redusa-1188719

Citit 2425 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top