Taxa lui Hollande: Cel mai bogat francez solicita cetatenie belgiana

Cel mai bogat om din Franta si al patrulea cel mai bogat om din lume, Bernard Arnault, a solicitat cetatenie belgiana, in contextul in care guvernul socialist al tarii sale intentioneaza sa impuna o taxa de 75% pe averile mari.

Cel mai bogat om din Franta si al patrulea cel mai bogat om din lume, Bernard Arnault, a solicitat cetatenie belgiana, in contextul in care guvernul socialist al presedintelui Francois Hollande intentioneaza sa impuna o taxa de 75% pe averile mari.

Miliardarul in varsta de 63 de ani detine imperiul de bunuri de lux LVMH.

"Solicitarea va fi tratata la fel ca toate celelalte. In prezent avem 47.000 de cereri anterioare", a spus Georges Dallemagne, seful Comisiei pentru nationalizare, potrivit cotidianului belgian La Libre Belgique, citat de AFP, noteaza France 24.

Legislatia belgiana prevede ca pentru a obtine cetatenie solicitantii trebuie sa fi locuit cel putin trei ani in Belgia. Arnault locuieste in Paris si detine o locuinta in Bruxelles.

Guvernul socialist al presedintelui Francois Hollande face demersuri pentru a impune o taxa de 75% pe veniturile care depasesc un milion de euro pe an. Noua taxa ar urma sa fie inclusa in bugetul pe 2013, care va fi finalizat la finele acestei luni.

Arnault, a carui avere este estimata la 41 miliarde de dolari, a fost un aliat apropiat al fostului presedinte francez de dreapta, Nicolas Sarkozy.

Bernard Arnault a emigrat in SUA in 1981 in timpul mandatului socialistului Francois Mitterrand, revenind in Franta dupa ce statul a adoptat o directie economica mai conservatoare.

Citeste tot articolul:  http://www.ziare.com/impozit/impozit-venit/taxa-lui-hollande-cel-mai-bogat-francez-solicita-cetatenie-belgiana-1189030

Citit 2034 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top