Franta strange cureaua si reduce cheltuielile

Franţa va reduce în 2013 cheltuielile publice cu 10 miliarde de euro, excluzând plata dobânzilor pentru datoria ţării şi pensii, pentru a îndeplini ţinta de deficit bugetar de 3% din PIB, a anunţat vineri şeful statului francez, Francois Hollande,......

Franţa va reduce în 2013 cheltuielile publice cu 10 miliarde de euro, excluzând plata dobânzilor pentru datoria ţării şi pensii, pentru a îndeplini ţinta de deficit bugetar de 3% din PIB, a anunţat vineri şeful statului francez, Francois Hollande, transmite Reuters.

'Cheltuielile, excluzând serviciul datoriei şi pensiile, vor fi stabilizate în termeni nominali, ceea ce ne va permite să economisim peste 10 miliarde de euro (12,64 miliarde de dolari)', a afirmat oficialul francez. Guvernul francez anunţa în iulie că intenţionează să strângă 7,2 miliarde de euro în 2012 prin majorarea taxelor pentru companii şi gospodăriile înstărite, în încercarea de a acoperi deficitul provocat de o creştere economică anemică.

Principala măsură inclusă în proiectul de rectificare a bugetului este o suprataxă 'excepţională' de 2,3 miliarde de euro care va fi plătită în acest an de gospodăriile care câştigă mai mult de 1,3 milioane euro pe an. În plus, va fi introdusă o taxă specială pentru marile bănci şi companii energetice care ar urma să aducă alte 1,1 miliarde de euro. De asemenea, va fi eliminată scutirea de la plata cotizaţiilor sociale pentru orele suplimentare iar taxa pentru tranzacţiile financiare va fi dublată până la 0,2%.

Curtea de Conturi a avertizat recent că Franţa va fi nevoită să găsească între şase şi zece miliarde de euro în acest an şi nu mai puţin de 33 de miliarde de euro în 2013 pentru a-şi atinge ţintele de deficit convenite cu Uniunea Europeană, în caz contrar riscând să tulbure pieţele.

Economia franceză, a doua mare economie din zona euro, a înregistrat o creştere zero în trimestrul al doilea al acestui an comparativ cu trimestrul precedent. Este al treilea trimestru consecutiv în care Produsul Intern Brut al Franţei înregistrează o creştere zero. Cu toate acestea rezultatele sunt mai bune decât se aşteptau analiştii. Atât Banca Centrală a Franţei cât şi mai mulţi economişti se aşteptau ca economia franceză să înregistreze o contracţie de 0,1% în al doilea trimestru al acestui an.

Citeste tot articolul:  http://www.incomemagazine.ro/articol_82821/franta-strange-cureaua-si-reduce-cheltuielile-afla-cat.html

Citit 2349 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top