Prima amenda pentru piraterie online in Franta: 150 de euro pentru doua melodii ale Rihannei descarcate de pe torente

Controversata lege franceza "a celor trei lovituri" care-si propune sa lupte impotriva pirateriei online a facut prima victima: un francez in varsta de 40 de ani care a fost amendat cu 150 de euro pentru doua melodii cu Rihanna descarcate de pe "torente". Interesant e ca melodiile au fost downloadate de sotia sa cu care acum este in proces de divort, scrie BBC.


Legea celor trei lovituri, sau legea Hadopi, dupa numele autoritatii care gestioneaza aplicarea ei, a intrat in vigoare in 2010 dupa lungi discutii si controverse. In doi ani au fost trimise peste 1,1 milioane de averizari prin e-mail catre oameni care descarca material piratat, insa prima amenda a fost data abia acum, iar alte 14 dosare sunt aproape de finalizare.

Primul om amendat este un artizan din estul Frantei pe nume Alain Prevost care trebuie sa plateasca 150 de euro fiindca de pe conexiunea internet inregistrata pe numele sau au fost descarcate ilegal melodii ale Rihannei.

In fata instantei el a explicat ca aceste melodii au fost descarcate de sotia sa si ca ea ar trebui sa fie pusa sa plateasca, insa autoritatile au spus ca el va trebui sa achite amenda fiindca era pe numele lui conexiunea.

Amenda maxima pentru cei care nu raspund la cele trei scrisori de avertizare ale Hadopi este 1.500 euro si justitia poate dispune intreruperea timp de o luna a conexiunii la internet. Prevost plateste mai putin fiindca a dovedit ca melodiile au fost sterse din calculator si a dat dovada de buna credinta.

Eficacitata legii Hadopi este pusa la indoiala de administratia Hollande care ar vrea sa reduca bugetul Hadopi cu 12 milioane euro. Sun voci care spun ca legea nu e utila, iar acest prim exemplu de amenda le va da apa la moara fiindca multi asteptau un eemplu mai elocvent de om care a descarcat enorm de multe date, nu doar doua melodii.

Citeste tot articolul:  http://economie.hotnews.ro/stiri-it-13222553-prima-amenda-pentru-piraterie-online-franta-150-euro-pentru-doua-melodii-ale-rihannei-descarcate-torente.htm

Citit 2280 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top