Vinurile de anul acesta vor fi dulci si tari

Specialistii afirma ca vinurile autohtone vor avea si preturi mai mari datorita productiei slabe din Spania, Italia sau Franta.

Vinurile produse in judet vor fi anul acesta mai tari decat in ceilalti ani din cauza secetei. Specialistii in domeniu sustin insa ca se declara multumiti de recoltele din 2012 si ca vinul autohton va fi la mare cautare. „Anul 2012 este unul deosebit in ceea ce priveste recoltele de struguri si vinul. Fiind seceta, strugurii s-au deshidratat si au existat pierderi de apa. Via s-a copt in august anul acesta si peste tot aproape s-a terminat culesul”, a precizat Valeriu Cotea, presedintele Patronatului National al Viei sI Vinurilor. Acesta a mai precizat ca 2012 este un an exceptional in ceea ce priveste strugurii, dar si realizarea vinurilor. „Vinurile vor avea un grad alcoolic ridicat, adica in jurul valorii de 12 grade. Acest lucru este datorat secetei din timpul verii. Totusi, producatorii se pot juca mai bine si pot realiza mai multe sortimente de vinuri demiseci, demidulci sau alte tipuri. Se preconizeaza ca Feteasca Neagra de la Cotnari va avea un grad alcoolic de 14 grad si asteptam vinul care apare de obicei prima data, adica Francusa de Cotnari”, a mai mentionat Cotea. Se pare ca vinurile autohtone vor fi la mare cautare anul acesta intrucat productiile din Spania, Italia sau Franta sunt destul de mici. «Deja au crescut preturile la vinurile romanesti si cred ca o sa mai creasca, pentru ca preturile de pe piata internationala s-au dublat deja. Acum nu mai exista vin in stocurile romanesti si se asteapta o noua recolta. Pentru unii, singurul criteriu dupa care aleg vinurile este pretul”, a completat presedintele Patronatului National al Viei si Vinurilor. Producatorii se declara si ei multumiti de strugurii de anul acesta. „Calitatea strugurilor ne da siguranta ca vom obtine vinuri de referinta anul acesta. Noi abia incepem sa culegem strugurii, cand altii au terminat deja. Printre cele mai importante sortimente de la Vinicom se numara anul acesta Pastorel, un vin alb demisec, Munte, un vin rosu sec si Fortinia Rose, un vin realizat din struguri negri vinificat pe alb”, a declarat Doru Bambu, director al Vinicom, de la Cramele Copou. Cei de la Vinicom isi vor prezenta oferta de vinuri la jumatatea lunii noiembrie, atunci cand isi asteapta clientii cu 4 branduri surpriza. Reporterii de la « Ziarul de Iasi » au incercat sa contacteze si reprezentantii Cotnari si Vinia, insa acestia nu au raspuns pentru a oferi un punct de vedere despre cum va fi vinul anul acesta.

Citeste tot articolul:  http://www.ziaruldeiasi.ro/cms/site/z_is/news/292764.html

Citit 2580 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top