Studentii greci lasa SUA, Franta si Germania si vin sa studieze in Romania

In ultimele decenii, in special in anii `80 si `90, o parte din studentii greci alegeau sa studieze in afara tarii, in state precum Romania si Bulgaria, iar acest trend pare sa revina in prezent, pe fondul crizei economice....

In ultimele decenii, in special in anii `80 si `90, o parte din studentii greci alegeau sa studieze in afara tarii, in state precum Romania si Bulgaria, iar acest trend pare sa revina in prezent, pe fondul crizei economice.

Presa elena scrie ca aproape 8 din 10 studenti greci care deja s-au inscris la universitati din Cehia si Slovacia, vor acum sa fie admisi la studiu in facultatile din Romania si Bulgaria, datorita costurile scazute de trai.

Totodata, in afara de studentii greci, si alti tineri europeni aleg sa studieze in cele doua tari din aceleasi motive, reusind astfel sa economiseasca bani, noteaza greekreporter.com.

In 2008, cand recesiunea globala a inceput, interesul tinerilor greci de a studia in tari populare precum Marea Britanie, Italia, Franta, Germania si Statele Unite ale Americii a scazut semnificativ comparativ cu tarile balcanice. In 2011 erau 2.339 de studenti greci in universitatile din Bulgaria, Romania, Slovacia si Cehia, fata de doar 1.315 in 2007.

Numarul acestora este de asteptat sa urce brusc la aproape 2.600 in acest an, in conditiile in care Grecia intra in cel de-al cincelea an de recesiune, iar ultimele masuri de austeritate presupun noi taieri in cheltuielile guvernamentale, fiind afectata si educatia.

Cele mai populare specializari din tarile balcanice in randul studentilor greci sunt medicina (28%), dreptul (24%), stiintele tehnice (20%) si economia (16%).

Citeste tot articolul:  http://www.bursa-financiara.ro/Studentii-greci-lasa-SUA-Franta-si-Germania-si-vin-sa-studieze-in-Romania

Citit 2241 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top