Universităţile româneşti, raiul tinerilor din Bermude, Guineea, Nepal, Anglia, Franţa şi Grecia

Peste 10.000 de tineri din multe zone ale lumii, printre care Bermude, Guineea, Nepal, Oman, Zambia, dar şi din Anglia, Franţa, Germania sau Suedia, vin să înveţe în facultăţi de stat din România, cei mai mulţi optând pentru facultăţile de Citește mai departe...

Tot mai mulţi tineri care vor să urmeze o facultate vin să înveţe într-o universitate din România. Numărul lor este aproape constat în fiecare an, respectiv peste 10.000 de tineri, care se înscriu în special la facultăţile de medicină, ştiinţe economice, ştiinţe tehnice, inginerie.

În topul tinerilor care au optat să înveţe în universităţile din România conduc cei din Tunisia, cu 1.164 de înscrişi, Israel - 1.002, Franţa - 967, Italia - 950, Grecia - 858, Germania - 488, Suedia - 440, Maroc - 431, Turcia - 369 şi Republica Serbia, cu 361.
Cele mai căutate specializări sunt medicină, ştiinţe inginereşti şi ştiinţe economice, iar cele mai dorite instituţii de învăţământ superior sunt Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Bucureşti, UMF "Iuliu Haţieganu" Cluj-Napoca, UMF Timişoara, Politehnica Bucureşti, ASE Bucureşti şi Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca.

Chiar dacă sute de studenţi provin din ţări cu universităţi situate în topul primelor 200 din lume, cum ar fi Franţa, Anglia, Italia, Germania şi Suedia, există şi cereri mai puţine, sub zece, din ţări precum Bermude, Botswana, Benin, Etiopia, Oman, Namibia, Rwanda (câte două), Burundi, Nepal, Zambia (câte trei), Guineea şi Coreea de Nord (câte şapte) şi Madagascar (o cerere).

Diplomele universităţilor din România sunt recunoscute în spaţiul Uniunii Europene. Dar cel mai mult studenţii sunt tentaţi de taxele mici cerute de universităţile româneşti comparativ cu cele din alte state. Astfel, o taxă de 5.000 de euro pe an reprezintă poate jumătate din costurile pe care un student străin le-ar plăti în ţara lui, după cum recunosc chiar tinerii.

În acest clasament nu au fost incluşi studenţii din Republica Moldova, aproximativ 6.000, care au un statut aparte, mulţi fiind cetăţeni români sau care primesc burse ale statului român, şi nici studenţii români cu domiciliul în străinătate care vin să înveţe în ţară.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/universitatile-romanesti-raiul-tinerilor-din-bermude-guineea-nepal-anglia-franta-si-grecia_1018260.html#ixzz27mK3I0RX

Citit 3969 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top