Banca greceasca de vanzare. Pretul - un euro

Grupul francez Credit Agricole ar putea finaliza in urmatoarele saptamani discutiile privind vanzarea bancii grecesti Emporiki, a anuntat directorul executiv al institutiei din Franta.

Grupul francez Credit Agricole ar putea finaliza in urmatoarele saptamani discutiile privind vanzarea bancii grecesti Emporiki, a anuntat directorul executiv al institutiei din Franta.

"Ne aflam intr-un stadiu foarte avansat al discutiilor cu cumparatorii care au facut oferte ferme", a spus Jean-Paul Chifflet pentru postul francez de radio RTL, citat de Reuters.

Potrivit acestuia, banca greceasca ar putea fi vanduta pentru suma simbolica de 1 euro, in functie de cantitatea de capital pe care Credit Agricole va trebui sa o mai aduca la subsidiara sa din Grecia.

De asemenea, Chifflet a precizat ca intelegerea ar putea fi incheiata in "cateva saptamani".

Banca franceza ar trebui sa majoreze capitalul Emporiki cu o suma suplimentara cuprinsa intre 600 si 700 de milioane de euro inainte de a o vinde, conform unor surse.

Creditorul francez incearca sa se retraga de pe piata greceasca dupa ce sistemul bancar elen a fost grav afectat de criza datoriilor suverane si de scaderea economica. Credit Agricole a injectat deja miliarde de euro in subsidiara sa.

Citeste tot articolul:  http://www.ziare.com/bani/banci/banca-greceasca-de-vanzare-pretul-un-euro-1192605

Citit 2114 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top