Doi ministri francezi cer explicatii de la Facebook

Doi ministri ai guvernul francez au cerut in mod oficial explicatii retelei Facebook dupa ce, din cauza unui bug, se pare ca unele mesaje postate in trecut ca fiind private, au putut fi vazute de toata lumea pe profilele unor utilizatori. Un cotidian francez a scris ca unii useri Facebook din Franta s-ar fi plans ca dintr-odata, postari din anii...

Doi ministri ai guvernul francez au cerut in mod oficial explicatii retelei Facebook dupa ce, din cauza unui bug, se pare ca unele mesaje postate in trecut ca fiind private, au putut fi vazute de toata lumea pe profilele unor utilizatori. Un cotidian francez a scris ca unii useri Facebook din Franta s-ar fi plans ca dintr-odata, postari din anii 2007-2009 puse penrtru a fi vazute doar de anumite persoane, ar fi devenit vizibile tuturor utilizatorilor.

Cotidianul gratuit Metro scria luni ca unii useri Facebook s-au plans ca mesaje postate de ei pe Wall intre 2007 si 2009 nu mai erau private, ci ar fi devenit vizibile pentru toti, din cauza unui bug. Facebook France spune, citata de Reuters, ca dupa ce situatia a fost studiata nu s-a gasit nicio problema de securitate si a adaugat ca postarile in cauza erau inca de la inceput setate sa fie vizibile pentru toata lumea.

Totusi, doi membri ai guvernului francez: Arnaud Montebourg, ministru al industriei si Fleur Pellerin, ministru delegat pentru IMM-uri au cerut oficial Facebook sa dea explicatii in fata autoritatii pentru protectia datelor, CNIL.

Cei doi ministri spun ca vor sa stie daca Facebook a modificat modul de prezentare a datelor si daca s-a incalcat dreptul la confidentialitate al utilizatorilor.

Facebook are 955 de milioane de utilizatori pe plan mondial, dintre care 26 de milioane in Franta.

Citeste tot articolul:  http://economie.hotnews.ro/stiri-it-13289942-doi-ministri-francezi-cer-explicatii-facebook-dupa-pare-serie-postari-private-devenit-vizibile-pentru-toata-lumea.htm

Citit 1912 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top