Dacia face paradă la Salonul Auto de la Paris

Dacia face paradă la Salonul Auto de la Paris

Noile modele Dacia au fost prezentate joi la Salonul Auto de la Paris. Pe de altă parte, contextul economic internaţional nu este prea optimist. Patronul firmei Renault lansează un apel în direcţia Guvernului francez, cerându-i să sprijine filiera construcţiei de automobile.

Dacia a prezentat joi, la Salonul Auto de la Paris, noile modele Logan, Sandero şi Sandero Stepway. Acestea aduc numeroase îmbunătăţiri în privinţa designului şi echipării faţă de variantele anterioare. Sandero va fi disponibil în România începând de luni, 1 octombrie, la preţuri pornind de la 6.990 euro (cu TVA inclus).

Pentru Carlos Ghosn, preşedintele director general al firmei Renault, ameliorarea competitivităţii în Franţa este sinonimă cu supravieţuirea grupului pe care îl conduce. El cere, mai precis, într-un interviu acordat ziarului Le Figaro, adoptarea unor măsuri urgente pentru o mai mare flexibilitate pe piaţa muncii şi reducerea fiscalităţii care frânează deseori competitivitatea întreprinderilor. Oricum, mai spune el, firmele Renault şi Nissan nu ar fi supravieţuit pe plan mondial, dacă nu s-ar fi aliat.

În ce priveşte Salonul de la Paris, el şi-a deschis joi porţile pentru presă şi specialişti, vineri este aşteptat la Salon preşedintele Franţei, François Hollande, iar de sâmbătă el va fi deschis marelui public. Specialiştii vorbesc de un adevărat "marasm", care afectează sectorul construcţiei de automobile, PSA Peugeot Citroën având, de exemplu, probleme mai mari decât Renault, întrucât a şi anunţat că doreşte să suprime opt mii de posturi în Franţa.

Firma Renault, care vinde 50% din producţia sa în Europa se plânge că europenii, pe fond de criză, nu mai cumpără maşini noi şi prevede o scădere a vânzărilor sale pe bătrînul continent cu opt procente, iar în Franţa cu 13%.

Ministrul Industriei, Arnaud Montebourg, prezent joi la Salon, unde va reveni vineri împreună cu preşedintele Franţei promite un pachet de măsuri, dat fiind că sectorul automobilului este funadmental pentru economia franceză, întrucât un salariat din zece lucrează într-un fel sau altul în acest domeniu. Şi numeroase firme străine, precum Ford, General Motors sau Fiat, au probleme, spre deosebire de japonezul Toyota, care speră să-şi amplifice anul acesta vânzările în Europa. 350 de mărci de maşini provenind din 21 de ţări sunt expuse la salon unde joi erau prezenţi şi 1.300 de ziarişti provenind din 103 ţări.

Citeste tot articolul:  http://www.rfi.ro/articol/stiri/economie/dacia-face-parada-salonul-auto-paris

Citit 4129 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top