Roubini anunta perspective tot mai sumbre pentru Franta

Programul de austeritate se extinde tot mai mult in Europa, odata cu planul de buget prezentat vineri de Franta. In acest context, economistul Nouriel Roubini comenteaza problemele arzatoare pe care Parisul trebuie sa le rezolve cat mai repede, pentru a nu cadea in capcanele recesiunii.

Programul de austeritate se extinde tot mai mult in Europa, odata cu planul de buget prezentat vineri de Franta. In acest context, economistul Nouriel Roubini comenteaza problemele arzatoare pe care Parisul trebuie sa le rezolve cat mai repede, pentru a nu cadea in capcanele recesiunii.

Presedintele Frantei, Francois Hollande, a facut public proiectul pentru bugetul anului 2013, in care este inclusa taxarea bogatilor cu 75%, masura care ar trebui sa aduca guvernului 530 milioane de euro, anul viitor.

Economistul Nouriel Roubini a identificat 4 mari probleme cu care aceasta tara se va confrunta in 2013, potrivit Business Insider.

"Profetul crizei" se intreaba daca Franta va mai ramane un stat puternic si anul viitor, sau se va alatura grupului statelor periferice, care se confrunta cu multe situatii grave.

El sublinieaza faptul ca investitorii s-au intors la Paris si au cumparat obligatiuni, pentru a tine in frau costurile de finantare si pentru a ajuta economia.

Cu toate acestea, Roubini sustine ca Franta are cateva probleme grave:

- Cresterea economica stagneaza si s-ar putea transforma in contractie, in 2013, daca masurile de austeritate nu vor fi eficiente. De asemenea, somajul este in crestere.

- "Hollande nu a fost ales ca sa implementeze reforme, ci pentru ca a promis ca va stimula cresterea si ca va incuraja angajarile in sectorul public", evidentieaza Roubini, care avertizeaza ca austeritatea ar putea starni proteste violente si in Franta, dupa modelul Spaniei si Greciei.

- Veniturile statului sunt in jurul a 50% din produdul intern brut, insa o contractie a economiei va pune o presiune imensa asupra deficitului bugetar.

- Unele masuri, precum taxarea cu 75% a veniturilor celor bogati, au suparat deja oamenii de afaceri, care ar putea ezita sa investeasca mai mult in companiile din Franta.

Roubini sustine ca lucrurile devin din ce in ce mai sumbre pentru Franta si ca Hollande are multe lucruri de rezolvat in aceasta toamna.

Citeste tot articolul:  http://www.ziare.com/nouriel-roubini/criza/roubini-anunta-perspective-tot-mai-sumbre-pentru-franta-1192799

Citit 2229 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top