Franta si Germania reanimeaza ideea taxei pe tranzactii financiare

Franta si Germania incearca sa relanseze proiectul taxei pe tranzactii financiare, mobilizand parternerii europeni, pentru a forma rapid o colaborare intre cel putin noua tari, potrivit unor documente....

Franta si Germania incearca sa relanseze proiectul taxei pe tranzactii financiare, mobilizand parternerii europeni, pentru a forma rapid o colaborare intre cel putin noua tari, potrivit unor documente.

Ministrul german de Finante, Wolfgang Schaeuble, si omologul sau francez, Pierre Moscovici, au transmis omologilor din restul celor 27 de state din Uniunea Europeana o scrisoare privind relansarea proiectului, blocat in inca de la inceputul verii, relateaza AFP, citata de Le Figaro.

"Prin aceasta scrisoare, dorim sa va incurajam si sa va invitam sa participati la o cooperare consolidata, fiind necesara participarea a cel putin alte sapte state din UE", se arata in scrisoare.

Proiectul Comisiei Europene, sustinut de Franta si Germania, prevede infiintarea unei taxe pe tranzactiile financiare de 0,1 la suta pentru actiuni si obligatiuni si de 0,01 la suta pentru alte produse financiare.

Datorita taxei, s-ar putea strange pana la 57 de miliarde de euro la bugetul Uniunii Europene.

Pe langa cele doua tari mentionate, si Italia, Spania si Austria se numara printre cele care ar sustine taxa pe tranzactii financiare.

In schimb, Marea Britanie s-a opus clar, temandu-se de efectul asupra sistemului sau financiar foarte dezvoltat.

Citeste tot articolul:  http://www.ziare.com/taxa/stiri-taxe/franta-si-germania-reanimeaza-ideea-taxei-pe-tranzactii-financiare-1192804

Citit 1947 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top