Hollande sună mobilizarea împotriva terorismului

Hollande sună mobilizarea împotriva terorismului

Preşedintele francez, François Hollande, a promis duminică "mobilizarea totală a statului în lupta împotriva tuturor ameninţărilor teroriste", după ce i-a primit pe reprezentanţii organizaţiilor evreieşti la o zi după o operaţiune de destructurare a unui grup islamist, relatează AFP. El s-a referit la musulmanii din Franţa afirmând că aceştia nu trebuie să poarte pecetea islamismului radical, scrie Mediafax.

El a subliniat că un "proiect antiterorist va fi supus Parlamentului în cel mai scurt timp", şi va permite "consolidarea instrumentelor pentru o mai bună eficienţă împotriva acestui flagel".

Preşedintele francez a "reiterat intransigenţa puterilor publice în lupta împotriva rasismului şi antisemitismului".

El a anunţat că "locurile de cult vor fi supravegheate mai bine deoarece laicitatea în Franţa, care este un principiu fundamental, obligă statul să protejeze toate cultele".

Hollande a insistat, de asemenea, asupra "refuzului oricărei confuzii". "Musulmanii din Franţa nu trebuie să poarte pecetea islamismului radical. Şi ei sunt victime", a subliniat el.

"Ţara noastră are nevoie de unitate, nu de diviziune. Misiunea mea este de a fi ferm şi capabil să reprezint valorile Republicii", a conchis Hollande.

Citeste tot articolul:  http://www.rfi.ro/articol/stiri/politica/hollande-suna-mobilizarea-impotriva-terorismului

Citit 5305 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top