Taxa care aruncă în aer pieţele de capital

- 11 tari printre care Franta, Germania, Italia si Spania se arata gata sa aplice rapid taxa pe tranzactiile financiare, un proiect care va trebui detaliat si care a trezit deja ostilitatea partenerilor acestora. Ministrul britanic, George Osborne, a carui tara gazduieste trei sferturi dintre tranzactiile financiare ale Europei a reiterat opozitia...

Ministrul britanic, George Osborne, a carui tara gazduieste trei sferturi dintre tranzactiile financiare ale Europei a reiterat opozitia Marii Britanii in fata unei taxe care nu se aplica pe nici o alta piata financiara majora cum ar fi cele de la New York, Hong Kong sau Singapore.

Proiectul, lansat de peste un an de Comisia europeana, se afla intr-un punct mort dupa cele 27 de state membre ale UE au constat dezacorduri profunde si persistente in iunie 2012. Ideea de relansare a proiectului sub forma unei cooperari intarite necesita participarea a cel putin noua state din UE si a prins viteza in ultimele doua saptamani.

Franta si Germania, principalii promoteri ai taxei au trimis o scrisoare partenerilor lor pentru a-i obliga sa se pronunte.

Pe 8 octombrie, Comisia Europeana a primit scrisorile din partea a sapte state: Germania, Franta, Belgia, Portugalia, Slovenia, Austria si Grecia.

Pe 9 octombrie comisarul european insarcinat cu fiscalitatea, Algirdas Semeta, a anuntat in cadrul unei reuniuni a ministrilor de finante desfasurata la Luxembourg ca alte patru state si-au manifestat intentia de a se alia acestui demers: Italia, Spania, Slovacia si Estonia.

Comisia ar dori sa poata prezenta o propunere de cooperare sustinuta in cadrul proximei reuniuni a ministrilor de finante ce se va desfasura pe 13 noiembrie si spera ca se va ajunge la un acord pana la finele anului.

Dănuţ Dudu

Citeste tot articolul:  http://www.financiarul.ro/2012/10/09/taxa-care-arunca-in-aer-pietele-de-capital/

Citit 5204 ori

Lasă un comentariu

Recomandate
Facebook
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top