Credit Agricole a semnat cu Alpha Bank vanzarea diviziei elene Emporiki

Credit Agricole, a treia cea mai mare banca din Franta, a semnat cu Alpha Bank contractul pentru vanzarea integrala a diviziei elene, Emporiki Bank....

Credit Agricole, a treia cea mai mare banca din Franta, a semnat cu Alpha Bank contractul pentru vanzarea integrala a diviziei elene, Emporiki Bank.

Tranzactia a fost realizata la pretul simbolic de un euro, scrie Bloomberg.

Intelegerea a fost aprobata de board-ul Credit Agricole la 15 octombrie, iar banca franceza si Alpha Bank a vrut sa obtina acordul autoritatilor pana la sfarstiul anului.

"Negocierile Greciei cu creditorii internationali pot reprezenta piedici in finalizarea acestei tranzactii, iar linia de finantare arata faptul ca institutia va fi extrem de expusa in cazul in care statul elen va iesi din zona euro", a precizat analistul Macquarie Bank, Benjie Creelan-Sandford.

Credit Agricole va continua sa injecteze capital in Emporiki, iar suma totala va ajunged la 2,85 miliarde de euro. In plus, va cumpara si obligatiuni emise de Alpha Bank, in valoare de 150 milioane de euro.

Din aceasta cauza, Credit Agricole va pierde 2 miliarde de euro, in urmatorul trimestru, potrivit Reuters.

Grupul francez a decis in iunie ca transfere toate subsidiarele Emporiki Bank din Balcani, inclusiv cea din Romania, catre Credit Agricole.

Banca Nationala a Romaniei si-a dat acordul pentru cumpararea pachetului de actiuni ale subsidiarei Emporiki Bank din Romania de catre Credit Agricole, iar numele institutiei de credit a fost schimbat in august in Credit Agricole Bank Romania.

Credit Agricole Group are 54 de milioane de clienti in toata lumea, 160.000 de angajati, 1,2 milioane de actionari si 6,5 milioane de actionari.

Citeste tot articolul:  http://www.ziare.com/bani/banci/credit-agricole-a-semnat-cu-alpha-bank-vanzarea-diviziei-elene-emporiki-1196290

Citit 2177 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top