Franta critica inflexibilitatea yuanului chinezesc

Presedintele francez Francois Hollande a criticat inflexibilitatea yuanului chinezesc si a altor monede asiatice, cu ocazia summit-ului Asia-Europa, desfasurat la Ventiane, Laos.

Presedintele francez Francois Hollande a criticat inflexibilitatea yuanului chinezesc si a altor monede asiatice, cu ocazia summit-ului Asia-Europa, desfasurat la Ventiane, Laos.

"Anumite tari asiatice, in special China, au monede care nu sunt convertibile. Trebuie sa asiguram reforma sectorului bancar international pentru a avea rate de schimb mai echilibrate", a spus Hollande, potrivit AFP.

Natiunile occidentale au criticat in repetate randuri Beijingului ca mentine un control prea strict asupra yuanului, argumentand ca, astfel, China obtine avantaje comerciale necuvenite.

"Trebuie sa fim competitivi, insa acest lucru presupune rate de schimb corecte, ceea ce inseamna ca nu trebuie sa existe concurenta neloiala", a adaugat presedintele francez.

Potrivit acestuia, Franta trebuie sa faca eforturi pentru a deveni competitiva, dar, in acelasi timp, Asia trebuie sa inteleaga ca trebuie sa reechilibram relatiile comerciale.

Hollande a adaugat ca Franta "nu poate accepta" deficitul comercial de 27 de miliarde de euro pe an cu China, care reprezinta aproape 40% din deficitul total al Frantei.

Citeste tot articolul:  http://www.ziare.com/economie/comert/franta-critica-inflexibilitatea-yuanului-chinezesc-1199840

Citit 2068 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top