Taxa pe tranzactii financiare ar aduce peste 10 miliarde de euro - ministru francez

Introducerea taxei pe tranzactii financiare de 11 state europene ar aduce peste 10 miliarde de euro, potrivit ministrului pentru Afaceri Europene din Franta, Bernard Cazeneuve....

Introducerea taxei pe tranzactii financiare de 11 state europene ar aduce peste 10 miliarde de euro, potrivit ministrului pentru Afaceri Europene din Franta, Bernard Cazeneuve.

Pana in prezent, 11 state membre UE au fost de acord cu aceasta taxa, insa "trebuie sa convenim nivelul si baza de taxare", a spus Cazeneuve, conform AFP.

"Este destul de dificil sa estimezi ce efect va avea, insa putem considera ca va aduce un plus de 10 miliarde de euro", a precizat ministrul francez.

Comisia Europeana vrea sa introduca o propunere pentru cooperare mai stransa intre tarile europene la reuniunea din 13 noiembrie a ministrilor de Finante din UE si spera ca un acord sa fie incheiat pana la sfarsitul anului.

"Daca taxa s-ar aplica in toate cele 27 de state am putea obtine 57 de miliarde de euro", a spus ministrul francez.

Propunerea Comisiei Europene a fost initiata in septembrie anul trecut si vizeaza taxarea tututor tranzactiilor intre institutiile financiare (banci, burse, companii de investitii, companii de asigurari, fonduri de hedging).

Tranzactiile cu actiuni si obligatiuni ar fi taxate cu 0,1%, iar cele care vizeaza contracte derivate, cu 0,01%.

Taxa se va aplica daca cel putin una dintre institutiile financiare implicate are sediul in UE, chiar daca tranzactia se desfasoara in afara spatiului comunitar.

Citeste tot articolul:  http://www.ziare.com/taxa/stiri-taxe/taxa-pe-tranzactii-financiare-ar-aduce-peste-10-miliarde-de-euro-ministru-francez-1197366

Citit 2102 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top