Socialiştii francezi strâng rândurile

Socialiştii francezi strâng rândurile

În Franţa, socialiştii promit crearea "unui nou model francez" şi se mobilizează în jurul Guvernului, într-un moment când dreapta acuză echipa de la putere de "amatorism". Reuniţi timp de trei zile în congres, socialiştii francezi mai doresc o mobilizare în favoarea unui "front...

În Franţa, socialiştii promit crearea "unui nou model francez" şi se mobilizează în jurul Guvernului, într-un moment când dreapta acuză echipa de la putere de "amatorism". Reuniţi timp de trei zile în congres, socialiştii francezi mai doresc o mobilizare în favoarea unui "front progresist european".

Congresul Partidului Socialist Francez s-a ţinut vineri, sâmbătă şi duminică la Toulouse, având ca miză în special redinamizarea formaţiunii pe fond de început de uzură a puterii. Guvernul condus de Jean-Marc Ayrault este criticat nu numai în rândurile dreptei, ci şi în presa de stânga. Revista Le Nouvel Observateur, de exemplu, în ultimul ei număr, evocă o serie de rateuri în materie de legi, practic două legi sunt în situaţia de a fi respinse fie de Senat, fie de Consilul Constituţional, nu atât din cauza conţinutului, cât pentru că nu au fost bine pregătite.

Liderii socialişti s-au dorit însă ofensivi în cursul celor trei zile de intervenţii şi dezbateri. Ei au criticat vehement dreapta, iar Harlem Désir, noul patron al socialiştilor, anunţă organizarea unei mari reuniuni pe tema reorientării democratice şi sociale a Europei. Acuzat deseori că se exprimă într-un limbaj mereu conciliant şi uzat de ideologie, Harlem Désir a încercat duminică să ofere altă imagine, mai ofensivă. El a spus: "Uniunea Europeană este în pericol din lipsă de voinţă, din cauză că se pierde spiritul european, precum şi din cauza faptului că triumfă ideologiile conservatoare şi liberale, care nu fac decât să încurajeze replierea naţională şi izolează Europa de popoarele sale, reducând-o la o piaţă sau la politici de austeritate".

Să mai adăugăm la acest capitol că un vânt de modernizare bate spre Partidul Socialist Francez, întrucât o nouă generaţie, altfel spus mulţi oameni care au în jur de 40 de ani, sunt pe cale să preia conducerea formaţiunii.

Citeste tot articolul:  http://www.rfi.ro/articol/stiri/politica/socialistii-francezi-strang-randurile-0

Citit 4612 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top