•  Ti-am pregatit o rubrica noua, plina de informatii utile. Fii la curent cu tot ce se intampla in Franta. Stiri din ziare traduse in limba Romana.

  • Viziteaza Franta alaturi de noi! - Vom incerca sa iti grupam informatiile despre obiectivele turistice de pe tot teritoriul intr-un singur loc.

  • Incercam sa iti prezentam cele mai utile legaturi cu Franta, rapid, intr-un singur loc.

  •  

  •  

  •  

Alegeri Europarlamentare 26 Mai 2019

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Duminică, 26 mai 2019, vor avea loc alegerile pentru Parlamentul European (PE). 
Cetățenii români aflați în străinătate (cu domiciliul în străinătate, cu reședința în străinătate sau aflați ocazional în străinătate) pot vota la orice secție organizată în străinătate, pe baza unui document de identitate românesc valabil: carte/buletin de identitate, pașaport.

Recomandăm să verificați din timp valabilitatea actelor de identitate românești și să faceți, dacă este cazul, demersurile necesare pentru înlocuirea/reînnoirea acestora.

Lista secțiilor de votare organizate în străinătate va fi publicată cel mai târziu cu 30 de zile înaintea datei alegerilor, pe pagina web a Ministerului Afacerilor Externe (MAE) și pe cele ale misiunilor diplomatice și oficiilor consulare ale României.


ATENȚIE: Nu pot vota pentru alegerea reprezentanților României în PE cetățenii români care sunt înscriși în listele electorale ale altor state membre. Aceștia pot vota doar listele/candidații din statul respectiv. Recomandăm să verificați în timp util dacă sunteți înscriși în listele electorale ale altui stat membru UE și să vă interesați la autoritățile respective unde și cum puteți vota candidații din țara pe a cărei listă sunteți înscriși.


Dacă sunteți înscriși în lista electorală din Franța, dar doriți să votați candidații români, acestea sunt dispozițiile legale:
« Le citoyen européen qui choisit de voter en France pour les élections européennes perd automatiquement le droit de voter pour ces mêmes élections dans tout autre pays de l’UE. Pour recouvrer son droit de vote aux élections européennes dans un autre pays de l'UE, il doit demander à la mairie sa radiation de la liste complémentaire pour les européennes. S'agissant des élections européennes du 26 mai 2019, la demande de radiation doit être déposée avant le 31 mars 2019. »


Detalii la adresele:
https://www.service-public.fr/particuliers/vosdroits/F1937 și
https://www.paris.fr/elections

Informații suplimentare despre alegerile europene sunt disponibile pe pagina de Internet a Ambasadei: http://paris.mae.ro/local-news/1262 Vom actualiza conținutul acestei pagini pe măsură ce vom avea noi detalii.

Citit 2470 ori Ultima modificare Marți, 05 Martie 2019 18:01
Login pentru a posta comentarii
Facebook
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top