•  Ti-am pregatit o rubrica noua, plina de informatii utile. Fii la curent cu tot ce se intampla in Franta. Stiri din ziare traduse in limba Romana.

  • Viziteaza Franta alaturi de noi! - Vom incerca sa iti grupam informatiile despre obiectivele turistice de pe tot teritoriul intr-un singur loc.

  • Incercam sa iti prezentam cele mai utile legaturi cu Franta, rapid, intr-un singur loc.

  •  

  •  

  •  

Parisul, oraşul preferat al Studenţilor

Francezii exultă: un clasament întocmit de un cabinet britanic, specializat în învăţământul universitar, plasează Parisul în fruntea oraşelor preferate de studenţii din lumea întreagă. Urmează Londra, Boston şi Melbourne.

La ce visează studenţii? La Champs Elysee. Top 50 al oraşelor universitare întocmit de specialiştii britanici de la QS şi citat de Les Echos relevă că tinerii aleg Parisul în faţa campusurilor anglo-saxone.

Clasamentul oraşelor universitare, dominat de capitala Franţei, nu se bazează doar pe nivelul învăţământului şi al cercetării, ci ia în calcul o serie de alte criterii, între care numărul studenţilor, costul studiilor, renumele internaţional al şcolilor şi reputaţia acestora în rândul angajatorilor.

Ceea ce face într-adevăr diferenţa în favoarea Parisului este chestiunea financiară: oraşul este scump, chiriile mai ales, dar studiile sunt, la universitate, aproape gratuite: 177 de euro licenţa şi 245 de euro masteratul. « Europa triumfă la capitolul costuri şi calitatea vieţii cu cheltuieli de înscriere în oraşele din TOP 10 - Paris, Viena, Zurich şi Berlin - sub 1.000 dolari, în medie, pe an faţă de 30.000 de dolari în Statele Unite », subliniază experţi cabinetului Q S.

În total, 20 de oraşe europene intră în Top 50, un fenomen rar având în vedere că palmaresul este de obicei dominat de campusurile americane. Un reprezentant al «topuniversities.com», unul dintre site-urile QS, pune punctul pe I: Europa continentală beneficiază în acest caz de pe urma sistemelor sale mai egalitare şi mai puţin selective decât ţările anglo-saxone.

Sursa: www.money.ro

Citit 9397 ori

1 comentariu

  • Link la comentariu maria ous Miercuri, 24 Octombrie 2012 16:08 postat de maria ous

    buna,sunt Maria si fac doctoratul in stiinte politice, as vrea sa aflu mai multa informatie privitor la participarea la conferinte stiincifice in cadrul universitatilor din franta, undeas putea gasi astfel de info?

Lasă un comentariu

Facebook
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top