Record negativ pentru Franta: Cea mai mica productie de vin din ultimii 40 de ani

Din cauza conditiilor meteo si a bolilor, productia de vin a Frantei a scazut in acest an cu 20%, ajungand in acest fel la un nivel minim al ultimilor 40 de ani....

Se pare ca recordul negativ are loc din cauza faptului ca recoltele din regiunile Champagne si Beaujolais au fost foarte afectate de boli, dar si inghetul si seceta le-au facut rau, arata Bloomberg.

Alte cauze ale acestui fenomen au fost mucegaiul, ciupercile, furtunile, grindina si valul de caldura din august si septembrie.

In aceste conditii productia a scazut la 40,7 de milioane de hectolitri de la 50,9 de milioane de hectolitri in 2011, dupa cum a anuntat Ministerul Agriculturii intr-un raport. In luna iulie se preconiza o productie de 46,7 de milioane de hectolitri.

Oficialii din agricultura au precizat ca in zona Champagne productia a scazut cu 40%.

Citeste tot articolul:  http://www.ziare.com/economie/agricultura/record-negativ-pentru-franta-cea-mai-mica-productie-de-vin-din-ultimii-40-de-ani-1200808

Citit 2993 ori
Login pentru a posta comentarii
Facebook
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top