Cele mai mari cresteri de impozite din UE, in Romania, Franta si Portugalia

Romania, Franta si Portugalia sunt tarile din Uniunea Europeana cu cele mai mari cresteri ale impozitelor, in timp ce Franta ramane tara europeana care taxeaza cel mai mult intreprinderile....

In toata Europa, impozitele sunt la cel mai inalt nivel de dupa anul 2009, consecinta logica a politicii de reducere a deficitelor publice, potrivit Les Echos.

Luni, Comisia Europeana, care a estimat ca sarcina fiscala medie a celor 27 de state membre UE este la 38,8 la suta din PIB european, a explicat ca cele mai mari cresteri ale impozitelor au fost inregistrate in Romania, Portugalia si Franta.

La nivelul Uniunii Europene, TVA este impozitul care a crescut cel mai mult dupa criza financiara din anul 2008, de la o medie de 19,4 la suta la aproape 21,5 la suta. Fara a reprezenta o surpriza, cele mai mari cresteri a cotei unice de impozitare au fost observate in tari aflate in dificultate, precum Spania, Grecia, Portugalia sau Ungaria.

Studiul publicat luni a scos in evidenta diversitatea situatiilor fiscale din Europa. Spre exemplu, Danemarca este tara care taxeaza cel mai mult consumul, Franta este cea care taxeaza cel mai mult capitalul (44,4 la suta, fata de 5,5 la suta in Lituania) si intreprinderile, iar Belgia este statul care taxeaza cel mai mult veniturile din munca.

Citeste si alte articole pe:  http://www.ziare.com/impozit/calculator-impozit/cele-mai-mari-cresteri-de-impozite-din-ue-in-romania-franta-si-portugalia-1232933

Citit 3192 ori
Login pentru a posta comentarii
Facebook
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top