Spionaj la Ikea: Doi angajati dintr-un magazin din Franta, pusi sub acuzare

Scandalul spionarii angajatilor si clientilor Ikea din Franta a luat o noua turnura, dupa ce a fost pus sub acuzare fostul director si actualul responsabil cu siguranta dintr-un magazin din sudul tarii....

Cei doi barbati au fost acuzati de "incalcarea legislatiei in domeniul informaticii si a libertatilor", potrivit unor surse citate de AFP, relateaza La Libre.

Parchetul din Versailles nu a dorit sa comenteze acest caz. De asemenea, conducerea Ikea Franta a spus doar ca a luat la cunostinta acuzatiile, dar ca nu are acces la dosar si nu se poate pronunta.

De asemenea, a fost investigat actualul director si un alt angajat al magazinului respectiv, insa acestia nu au fost pusi sub acuzare. Angajatul sustine ca a oferit politiei un stick USB ce contine informatii acuzatoare la adresa conducerii Ikea.

Scandalul privind spionajul in cadrul magazinelor Ikea din Franta a condus, deja, la arestarea a doua persoane in luna ianuarie, respectiv a lui Jean-Francois Paris, responsabilul departamentului de gestiune a riscului intre 1998 si 2012, si a fostei sale adjuncte.

Directorul general Ikea Franta, Stefan Vanoverbeke, a anuntat, in iulie anul trecut, o serie de masuri vizand refacerea imaginii companiei, dupa ce s-a aflat ca atat angajatii, cat si clientii erau supravegheati in mod ilegal.

Citeste si alte articole pe:  http://www.ziare.com/ikea/stiri-ikea/spionaj-la-ikea-doi-angajati-dintr-un-magazin-din-franta-pusi-sub-acuzare-1232598

Citit 3342 ori
Login pentru a posta comentarii
Facebook
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top