•  Ti-am pregatit o rubrica noua, plina de informatii utile. Fii la curent cu tot ce se intampla in Franta. Stiri din ziare traduse in limba Romana.

  • Viziteaza Franta alaturi de noi! - Vom incerca sa iti grupam informatiile despre obiectivele turistice de pe tot teritoriul intr-un singur loc.

  • Incercam sa iti prezentam cele mai utile legaturi cu Franta, rapid, intr-un singur loc.

  •  

  •  

  •  

De ce trebuie sa ne secretizam Bilantul Contabil in Franta?

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

La inceputul anului, o ordonanta oferea micilor societati comerciale posibilitatea de a solicita ca bilantul anual sa nu fie facut public. Decretul de aplicare n° 2014-1189 privind reducerea obligatiilor de publicare a bilantului contabil pentru micro-intreprinderi, a fost publicat in monitorul oficial din 15 octombrie 2014.

Pentru a putea beneficia de aceste dispozitii, societatea trebuie sa se incadreze in urmatoarele limite: 10 salariati, 350.000€ total de bilant si 700.000€ cifra de afaceri neta.

Societatile care doresc ca bilantul contabil sa nu fie publicat trebuie, ca in momentul depunerii adunarii generale anuale de aprobare a exercitiului financiar incheiat, sa faca o declaratie de confidentialitate.

Grefierul tribunalului de comert in circumscriptia caruia isi are sediu societatea, va elibera un certificatul de depunere a bilantului contabil, cu mentiunea ca a fost solicitata confidentializarea datelor.

Secretizarea datelor financiar-contabile ale societatii este gratuita.

Odata secretizate aceste date, numai autoritatile judiciare, administrative sau banca Frantei pot avea acces la ele.

Persoanele interesate vor fi informate de caracterul confidential al datelor financiar-contabile in momentul in care vor solicita consultarea acestor informatii.

Secretizarea datelor mai sus amintite este posibila pentru bilanturile incheiate incepand cu 31 decembrie 2013 si depuse incepand cu 1 aprilie 2014.

Multumiri pentru articolul de mai sus, doamnei avocat:
Diana DAUPHIN – LAZAR
Avocat in Baroul NANTES si BUCURESTI
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
SIGILIA
3 Quai Hoche
44200 NANTES
02 51 89 98 08
Citit 6715 ori Ultima modificare Marți, 10 Noiembrie 2015 14:48
Login pentru a posta comentarii
Facebook
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top